Hogyan ellenőrizheti a mikrofont Mac-en

A Mac gépeken beépített mikrofon található, és ezt megteheticsatlakoztasson külső mikrofont az összes Mac modellhez. A legtöbb audioeszközhöz hasonlóan a mikrofon is plug & play funkcióval működik. Valójában egyszerűbb lesz külső mikrofont beállítani Mac számítógépen, mint Windows 10 rendszeren, ahol előfordulhat, hogy a megfelelő audio-illesztőprogramot kell telepíteni.

Bár a mikrofon telepítése/beállítása egyszerű Mac gépen, nem olyan egyszerű ellenőrizni, hogy működik-e. Így ellenőrizheti a mikrofont Macen.

Ellenőrizze a mikrofont Macen

Általánosságban elmondható, hogy kétféleképpen ellenőrizheti, hogy a csatlakoztatott mikrofon kap-e valamilyen bemenetet; a rendszer saját mikrofonhangerő-beállításai és harmadik féltől származó alkalmazások/szolgáltatások.1. A mikrofon rendszerbeállításai

Ha tesztelni szeretne egy külső mikrofont, először csatlakoztassa a Mac-hez.

  1. Nyissa meg a Rendszerbeállítások alkalmazás.
  2. Menj a Hangpreferencia.
  3. A Hang beállításnál lépjen az Input fülre.
  4. Válassza ki a beviteli eszköztazaz a tesztelni kívánt mikrofon. Állítsa be a hangerőthogy azt a hangot tudja felvenni, amelyet a mikrofon felvesz, és beszélj bele.
  5. A sávok világítanak, jelezve az észlelt bemenetet . Ha nem világítanak, akkor a mikrofon nem érzékel semmilyen bemenetet.

2. Böngészés és webszolgáltatás

A mikrofon egy bemeneti eszköz, és mint ilyen, a hozzáférést a felhasználó belátása szerint adja meg. Ha a Mac képes észlelni a mikrofonbemenetet a Rendszerbeállítások alkalmazásból, de egy alkalmazás nem tudja felvenni azt, akkor az engedélyekkel vagy az alkalmazással lehet probléma. A hiba ellenőrzéséhez futtasson egy mikrofontesztet a webböngészőből.

  1. Nyissa meg a webböngészőt és látogassa meg ezt Mikrofon teszt alkalmazás .
  2. Kattintson a Lejátszás gombrajobb oldalon jelezve.
  3. A böngésző engedélyt fog kérni a mikrofon eléréséhez. Engedélyezze a böngésző hozzáférését a mikrofonhoz.
  4. Miután a böngésző hozzáfér a mikrofonhoz, beszélj bele.
  5. A tesztterület alatti kis ablak hangbemenetet jelez; a vonal megváltozik, hogy tükrözze a hang hangerejét.

Következtetés

A mikrofontesztelő alkalmazások macOS-en nem gyakoriak. Találsz néhány ingyenes alkalmazást, amelyek lehetővé teszikszabályozza a mikrofon be/ki állapotát, és bizonyos esetekben módosíthatja a hangerőt, és be-/kikapcsolhatja a mikrofont egy billentyűparancs segítségével. A beépített mikrofon hangerő-jelzője elvégzi a feladatot, de ha nem elégedett, töltsön le egy ingyenes rögzítőeszközt, például az Audacityt, és engedje, hogy élőben figyelje a mikrofont.

Napi tippeket kaphat a postaládájában Hírlevél Csatlakozás 35 000+ más olvasók
Hogyan lehet letiltani a YouTube-ot a Google Chrome-ban Előző Cikk

Hogyan lehet letiltani a YouTube-ot a Google Chrome-ban

Hogyan lehet a hátteret átlátszóvá tenni a Paintben (Windows 10) Bővebben

Hogyan lehet a hátteret átlátszóvá tenni a Paintben (Windows 10)