Hogyan lehet kijavítani, hogy a laptop nem csatlakozik az Android hotspothoz

Az Android telefonok hotspotokat hozhatnak létre. A mobileszközön található hotspot lehetővé teszi a közeli eszközök számára, hogy csatlakozzanak a mobileszköz internetkapcsolatához, amely valószínűleg az Android-eszköz által használt mobilszolgáltatói hálózatról származik. A hotspot akkor is engedélyezhető, ha az Android telefon WiFi hálózathoz csatlakozik, de a legtöbb esetben a szolgáltató hálózatával használják.

javítsa ki a laptopot, amely nem csatlakozik az Android hotspothoz

Mertproblémákat okoz az iPhone hotspothoz való csatlakozáskor, nézze meg ezeket a javításokat.Javítsa ki a laptopot, amely nem csatlakozik az Android hotspothoz

A Windows 10 laptopok esetében az Android hotspot úgy jelenik meg, mint bármely vezeték nélküli hálózat, vagy ha a hotspot adatkábellel történő csatlakozásra van beállítva, Ethernet-hálózatként jelenik meg. Cbármelyik típusú hotspothoz való csatlakozás nem igényel többet, mint annak kiválasztása, és írja be a jelszót.

Ha egy laptopot próbál csatlakoztatni egy Android-eszköz hotspotjához, és az nem csatlakozik, először hajtsa végre ezeket az általános ellenőrzéseket.

 • Más eszközök, különösen a telefonok képesek csatlakozni a hotspothoz? Ha nem, akkor lehetséges, hogy a hotspotot blokkolta a szolgáltató. Amit engedélyezett hotspotnak lát, előfordulhat, hogy nem működik.
 • Próbáljon meg adatkábellel csatlakozni a hotspothoz, ha telefonja rendelkezik erre.
 • Győződjön meg arról, hogy nincs más eszköz csatlakoztatva az Android-eszköz hotspotjához. Előfordulhat, hogy egyszerre csak egy eszközt tud csatlakoztatni.
 • Győződjön meg arról, hogy a közelben nem érhető el más, erősebb hálózat, amelyhez a rendszer csatlakozik. Ha vannak, próbálja elfelejteni őket, majd próbálja meg csatlakoztatni a hotspotot.
 • Kapcsolja be a Windows 10 laptopot és az Android-eszközt.
 • Ha az Android-eszköz hotspotja nincs jelszóval védett, adjon hozzá jelszót, majd próbáljon meg csatlakozni.

Ha a fenti esetekben nem tud csatlakozni az Android hotspothoz, próbálkozzon az alábbi javításokkal.

1. Futtassa a csatlakozási hibaelhárítót

Futtassa a Windows 10 hálózati kapcsolat hibaelhárítóját. Képes észlelni és kijavítani a rendszer csatlakozási problémáit.

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazás a Win+I billentyűkóddal.
 2. Menj Frissítés és biztonság.
 3. Válaszd ki a Hibaelhárítás lap.
 4. Kattintson További hibaelhárítók.
 5. Válaszd ki a Internetkapcsolatok hibaelhárítója.
 6. Alkalmazza az összes javításthogy azt ajánlja és indítsa újra a rendszert.

2. Állítsa vissza az Android hálózati beállításait

Próbálja meg visszaállítani a hálózati beállításokat az Android-eszközön. A probléma az általa létrehozott kapcsolattal lehet.

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazás az Android-eszközön.
 2. Menj Hálózat és Internet.
 3. Keresse meg a Reset opció.

Megjegyzés: Az Android újabb verziói lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a Beállítások alkalmazásban keressenek egy adott beállítást. Próbálja meg használni ahelyett, hogy kézzel keresné a visszaállítási lehetőséget.

3. Módosítsa a hotspot frekvenciáját

Próbálja meg módosítani azt a frekvenciát, amelyen keresztül az Android-eszköz vezeték nélküli jelét továbbítja. Előfordulhat, hogy ez a lehetőség nem elérhető a régebbi vagy alapmodelleknél. Az újabb vagy erősebb modelleknél lehetőség lesz a frekvencia megváltoztatására.

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazás az Android telefonon.
 2. Menj Hotspot és internetmegosztás.
 3. Koppintson a WiFi hotspot beállítása.
 4. Nyissa meg a Válassza ki az AP sáv legördülő menüt és válassza a 2,4 GHz-et.
 5. Koppintson a Mentés elemreés próbáljon meg csatlakozni a hálózathoz.

Következtetés

A Windows 10 könnyen csatlakozhat egy mobil hotspothoz. Általában a telefonon létrehozott hotspothoz való csatlakozási probléma azt jelenti, hogy a szolgáltató blokkolja azt. A kapcsolat aktívnak tűnhet, de valójában nem az. Ha ez a helyzet, akkor vagy rootolnia kell az eszközt, vagy meg kell kérdeznie a szolgáltatót, hogy van-e lehetőség (fizetős vagy egyéb) a blokkolás feloldására.

Napi tippeket kaphat a postaládájában Hírlevél Csatlakozás 35 000+ más olvasók
Indítóprogramok egyszerű kezelése, egyszerű módszer a rendszer teljesítményének növelésére Előző Cikk

Indítóprogramok egyszerű kezelése, egyszerű módszer a rendszer teljesítményének növelésére

A DirecTV 771, 40 hiba kijavítása Bővebben

A DirecTV 771, 40 hiba kijavítása