Hogyan lehet törölni a Skype-beszélgetést egyetlen kapcsolattartóról a Windows rendszerben

Nem kétséges, hogy a Skype a legcsodálatosabb VoIP szolgáltatás. Emberek százmilliói használják nap mint nap, és szinte minden mobil- és asztali platform támogatja. De csakúgy, mint sok csúcstechnológiai megoldás, a Skype sem mentes a hiányosságaitól. Ha a Skype-ot Windows rendszeren használja, valószínűleg tisztában van vele, hogy nem teszi lehetővé egyetlen névjegy csevegési előzményeinek eltávolítását, és az egyetlen (hivatalos) módja annak, hogy törölje a csevegési előzményeket a Beállításokból. Mégsem vagy teljesen esélytelen, mivel lehetőség van egy felhasználó Skype-beszélgetésének törlésére, ha akarja. Ebben az útmutatóban pedig megmutatjuk, hogyan. Tehát minden további nélkül térjünk rá.

A Skype alapvetően a névjegyekkel folytatott összes szöveges csevegést a main.db nevű SQL-adatbázisfájlban tárolja, amely a Windows Roaming mappájában található. Ez az adatbázisfájl valójában más, a felhasználó által tárolt beállításokkal és opciókkal kapcsolatos információkat is tartalmaz. Szerencsére van mód ezekhez az információkhoz az SQLite nevű nyílt forráskódú eszközön keresztül hozzáférni. Ezzel az eszközzel hozzáférhet a fő adatbázisfájlhoz, és eltávolíthatja a nem szükséges adatbeviteleket.Figyelem : Az alább említett lépések végrehajtása előtt mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a main.db fájlról. Ez a fájl a C:Users'Windows_username'AppDataRoamingSkype'skype_username' alatt található.

Először töltse le az SQLite Database Browser alkalmazást innen Sourceforge és bontsa ki a ZIP archívum tartalmát egy könnyen elérhető helyre. Az SQLite egy hordozható eszköz, ami azt jelenti, hogy telepítés nélkül fut.

Indítsa el a programot, és keresse meg az „Adatbázis megnyitása” elemet a „Fájl” menüből az alábbi képernyőképen látható módon.

Most meg kell tallóznia a korábban említett „main.db” adatbázisfájlhoz. Lépjen a következő könyvtárba:

C:Felhasználók'windows_username'AppDataRoamingSkype'skype_username'

Válassza ki a „main'db”-t az elérhető fájlok közül, majd kattintson a „Megnyitás” gombra.

Az SQLite programon belül kattintson az „Adatok tallózása” fülre, majd a Táblázat legördülő menüben kattintson a „Beszélgetés” lehetőségre.

Ez megnyitja az adatbázisban tárolt beszélgetési adatbejegyzéseket, amelyek a Skype-kapcsolatok egyes felhasználói azonosítóihoz tartoznak. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználói azonosító azonosításával könnyen megtalálja az eltávolítandó beszélgetést.

Egy bejegyzés törléséhez csak kattintson a kapcsolódó sorra, majd kattintson a „Rekord törlése” gombra a jobb felső sarokban. Hasonló módon több rekordot is kiemelhet és törölhet. A nem szükséges bejegyzések törlése után kattintson a Mentés gombra az eszköztáron, és zárja be az SQLite-t.

Ez sok munkának tűnhet, de ez az egyetlen működő módja egyetlen kapcsolat Skype-beszélgetésének törlésének. Meg kell jegyezni, hogy ez a módszer csak a beszélgetési előzményeket törli a számítógépéről, nem pedig a címzett rendszeréből.

Napi tippeket kaphat a postaládájában Hírlevél Csatlakozás 35 000+ más olvasók
Hogyan lehet letiltani a YouTube-ot a Google Chrome-ban Előző Cikk

Hogyan lehet letiltani a YouTube-ot a Google Chrome-ban

Hogyan lehet a hátteret átlátszóvá tenni a Paintben (Windows 10) Bővebben

Hogyan lehet a hátteret átlátszóvá tenni a Paintben (Windows 10)