A Felhasználói könyvtár mappa elrejtésének végleges feltárása a macOS rendszeren

A macOS két különböző típusú Library mappával rendelkezik. Az egyik a rendszerkönyvtár mappa, amellyel tényleg nem szabad foglalkoznia, hacsak nem tudja, mit csinál. A másik a felhasználói könyvtár mappa, és megint csak nem szabad vele foglalkozni, de ez kevésbé káros, mint a rendszerkönyvtár mappa. Mivel a mappa mindkét esetben fontos, el van rejtve. Megtekintheti a rejtett fájlok és mappák megjelenítését a macOS rendszeren, vagy véglegesen felfedheti a felhasználói Library mappát. Itt van, hogyan.

A Felhasználói könyvtár mappa felfedése

Ez a módszer Catalina, Mojave, High Sierra és Sierra esetében alkalmazható. A macOS régebbi verzióihoz terminálparancs futtatása szükséges a felhasználói Library mappa elrejtésének végleges feltárásához. Az újabb macOS-verziókon sokkal könnyebb véglegesen elrejteni, ez azonban nem jelenti azt, hogy a mappa tartalmának módosítását nem szabad félvállról venni. Gyakoroljon óvatosságot.

Nyissa meg a Findert, és keresse meg a Felhasználó mappát. Ne kicsinyítse le a Findert, és ne navigáljon el ebből a mappából. Lépjen a Nézet>Nézetbeállítások megjelenítése menüpontra. Ismét fontos, hogy a Finder ablak, amelyben meg van nyitva a felhasználói mappája, aktív maradjon, és elöl is maradjon, különben a Nézetlehetőségek általánosra váltanak a Finder számára.A megnyíló ablakban engedélyezze a „Könyvtármappa megjelenítése” opciót. Ha ezt megtette, a Library mappa közönséges mappaként jelenik meg a Felhasználói mappában.

Ennek az opciónak az az előnye, hogy a rejtett fájlok és mappák megjelenítése helyett a macOS rendszeren választja, hogy amikor így tesz, sok olyan kéretlen fájl is láthatóvá válik, amelyeknek nincs funkciója egy hétköznapi felhasználó számára. Ártalmatlanok, de rendetlenséget okoznak az egyébként rendezett mappáknak.

Ugyanilyen egyszerűen újra elrejtheti a könyvtár mappáját. Nyissa meg a Felhasználói profil mappát, és kapcsolja ki a „Könyvtármappa megjelenítése” opciót.

Ez felhasználónkénti beállítás, ami azt jelenti, hogy ha megosztja a Mac számítógépet más felhasználókkal, a Library mappa csak a felhasználó számára lesz felfedve, mások számára nem. Az opcióhoz nincs szükség rendszergazdai jogok alkalmazására.

A Sierránál régebbi macOS-verziók esetén nyissa meg a Terminált, és futtassa az alábbi parancsot a felhasználói Library mappa elrejtéséhez.

|_+_|

Ha újra el szeretné rejteni, újra meg kell nyitnia a Terminált, majd futtassa az alábbi parancsot.

|_+_|

Bár nem szükséges, ha a parancs futtatása nem működik azonnal, futtassa a következő parancsot, és el kell végeznie a munkát.

|_+_| Napi tippeket kaphat a postaládájában Hírlevél Csatlakozás 35 000+ más olvasók
Hogyan lehet letiltani a YouTube-ot a Google Chrome-ban Előző Cikk

Hogyan lehet letiltani a YouTube-ot a Google Chrome-ban

Hogyan lehet a hátteret átlátszóvá tenni a Paintben (Windows 10) Bővebben

Hogyan lehet a hátteret átlátszóvá tenni a Paintben (Windows 10)